food, pancake, sweet dish-3061164.jpg

Makkelijke Basis Pannenkoeken

Zelfgemaakte pannenkoeken voor het ontbijt . Ons eenvoudige recept helpt je ze in minder dan 30 minuten op te zwepen. Zelf pannenkoekenbeslag maken is zo eenvoudig dat je je afvraagt ​​waarom je het nooit eerder hebt gedaan!

1 kopje bloem voor alle doeleinden, (lepel en geëgaliseerd)

2 eetlepels suiker

2 theelepels bakpoeder

1/2 theelepel zout

1 kopje melk

2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten of plantaardige olie

1 groot ei

1 eetlepel plantaardige olie

Geassorteerde toppings, zoals boter, ahornsiroop, banketbakkerssuiker, honing, jam, confituur, gezoete slagroom of chocoladesiroop

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden; Houd een bakplaat of hittebestendige schaal klaar om gebakken pannenkoeken warm te houden in de oven. Klop in een kleine kom bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar; opzij zetten.

Stap 2

Klop in een middelgrote kom melk, boter (of olie) en ei door elkaar. Voeg droge ingrediënten toe aan het melkmengsel; klop tot het net bevochtigd is (niet te lang mengen; een paar kleine klontjes zijn prima).

Stap 3

Verhit een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag of gietijzer) of bakplaat op middelhoog vuur. Vouw een vel keukenpapier dubbel en bevochtig met olie; wrijf de koekenpan voorzichtig in met geolied keukenpapier.

Stap 4

Schep voor elke pannenkoek 2 tot 3 eetlepels beslag in de koekenpan, gebruik de achterkant van de lepel om het beslag in een ronde te verdelen (u zou in staat moeten zijn om 2 tot 3 in een grote koekenpan te passen).

Stap 5

Kook tot het oppervlak van de pannenkoeken wat bubbels heeft en een paar zijn gebarsten, 1 tot 2 minuten. Draai voorzichtig om met een dunne spatel en bak tot de onderkant bruin is, 1 tot 2 minuten langer. Breng over naar een bakplaat of schaal; dek losjes af met aluminiumfolie en houd warm in de oven. Ga verder met meer olie en het resterende beslag. (Je hebt 12 tot 15 pannenkoeken.) Serveer warm, met de gewenste toppings.