chocolate, chips, cookie-2599637.jpg

Zachte en taaie chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes zijn een favoriet dessert , zoete snack of  naschoolse traktatie . Dit koekje – dat is gemaakt in de zachte en taaie stijl – geeft je zowel de nostalgie van bakverkoop uit je kindertijd als de bevredigende, volwassen smaken van donkere chocolade. Na slechts drie stappen en een snelle baktijd in de oven, heb je alleen nog een glas koude melk of schuimige koffie nodig. 

ingrediënten

Ingrediënten Checklist

2 1/4 kopjes bloem voor alle doeleinden

1/2 theelepel bakpoeder

2 stokjes (1 kop) ongezouten boter, kamertemperatuur

1/2 kop kristalsuiker

1 kopje verpakte lichtbruine suiker

1 theelepel koosjer zout

2 theelepels puur vanille-extract

2 grote eieren

12 ons halfzoete chocoladeschilfers (2 kopjes)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 350 ° F met rekken in de bovenste en onderste derde positie. Klop in een kleine kom bloem en bakpoeder door elkaar; opzij zetten. Klop in de kom van een standaardmenger voorzien van de peddelbevestiging de boter en beide suikers op gemiddelde snelheid tot ze licht en luchtig zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg zout, vanille en eieren toe; mix om te combineren. Verlaag de snelheid naar laag en voeg geleidelijk het bloemmengsel toe, mix tot het net gemengd is. Mix de chocoladeschilfers erdoor.

Stap 2

Gebruik een eetlepel en laat opeenhopende porties deeg ongeveer 5 cm uit elkaar vallen op met bakpapier beklede bakplaten .

Stap 3

Bak tot de koekjes goudbruin zijn aan de randen, maar nog zacht in het midden, 8 tot 10 minuten. Haal uit de oven en laat 1 à 2 minuten afkoelen op de bakplaat. Breng koekjes over naar een rooster en laat volledig afkoelen. Bewaar koekjes in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur maximaal 1 week.